dilluns, 2 de febrer del 2009

Nosaltres també defensem nous espais culturals

Com tots ja sabeu, aquests dies el tema de conversa és la "petita" desviació de diners que hi havien per la Casa de la Vidua del carrer de Mar cap a la nova casenda de Policia local. Desde MalgratSomgirona també volem defensar la cultura i des d'aqui volem fer saber que aquesta casa ja fa temps que deuria haver estat rehabilitada.
Per què tant fer esperar i treure les il·lusions de molta gent que vol un centre més elegant?

Qué passa amb els projectes promesos als malgratencs???
-Qué passa amb el centre cultural tam magnífic que pintaven i fins i tot el tenim als senyals...
-Qué passa amb la piscina coberta que ens havien de fer?
-Qué passa amb l'arrenjament del passeig marítim, actualment desfassat?
-Qué passa amb l'emplaçament de la nostra fira que ningú no vol a l'Avda. Costa Brava.
-Qué passa amb el camp de futbol? (es veu que ja està casi en marxa...)
-Qué passa amb la plaça de Seynod que es va inaugurar i està abandonada a l'entrada del poble i dóna tan mala impressió?
-Qué passa amb el nou Ajuntament que havien de fer?
-Qué passa amb el pàrking subterrani del centre del poble?
-Qúe passa que ningú obre botigues al nostre poble perquè el comerç no és atractiu...
-Qué passa amb un CAP que ja no dóna abast i està repartit en mòduls prefabricats...
-I l'ascensor inclinat del Castell....
Senyors i Senyores, algún dels projectes que es va prometre s'ha fet???

Una mica de serietat si-us-plau...

4 comentaris:

  1. haurieu de saber que l'arquitecte que va dissenyar la torre és de Blanes.

    ResponElimina
  2. gràcies per fer-nos arribar aquesta informació, no en teníem constància, ja tenim un punt en comú més amb els nostres companys de Blanes, un lligam més.
    Gràcies!

    ResponElimina
  3. ARQUITECTE

    Esteve Rocafort Carreres, veí de Blanes ( padró de 1897 – 1898, amb 46 anys)fill de Esteve Rocafort Vieta (Blanes 1823 – 1889 i de Mariana Carreres (Blanes 1830 - ?), aquest matrimoni va tenir 6 fills, el més gran l’Esteve Rocafort Carreres, Lluís, Paula, Ramon (ebenista i alcalde de la Garriga), Florinda i Joan



    El més gran l’Esteve apareix al padró de 1897 – 98 com a “carpintero” és el que va fer els plànols per construir la casa de “Can Serra” el 1909. A part d’aquesta obra, segons l’arxiu històric del col·legi d’arquitectes de Girona, el trobem signant els plànols d’altres cases de Blanes com :

    - projecte de la casa de D.Juan Puig al carrer Pont de Sant Pere, el 1910

    - Casa de Cal Clarà, a la Plaça Catalunya 16. ús original comerç i habitatge. Casa de planta baixa i tres pisos amb destacada decoració modernista.

    - Casa de can Ruiz , a la Plaça Catalunya 2, habitatge. Casa de planta baixa i dos pisos, la façana oberta a la plaça, destaca el balcó de la primera planta i les finestres de mig punt del segon pis. Plànols signats per Rocafort Carreres i Ruíz com a constructor.

    - (Casa de Can Ferres), actual casa Rocafort, al carrer Xavier Brunet, 2. Edifici del segle XVIII amb un annex posterior fet per Esteve Rocafort Carreres.

    - Casa Joan Alemany Font, carrer Xavier Brunet 17, habitatge. Casa amb plànols de 1882 signats per rocafort. El constructor va ser Ruiz i la decoració va anar a càrrec d’Escarpenter. El segon pis és un afegit posterior.

    El promotor de la casa, Joan Alemany Font va marxar cap a l’havana a mitjans del segle XIX on posà una fàbrica de licors. El negoci li va funcionar bé i va fer una petita fortuna gràcies també a la compra d’accions del ferrocarril. De tornada, es va casar amb Vicenta Sagrera, que també tenia propietats a Cuba, i va construir-se aquesta casa.

    El 1897 apareix com a arrendatari en una escriptura privada que fa el senyor Furquet amb tres vocals més de la Junta directiva de la Societat al Pare Manyanet.

    El 1897 fa l’altar de la capella del col·legi dels padres de Blanes

    1897 es membre de la Comissió especial de camins i riberes.


    Des de la plataforma especulàvem que el germà ebenista hauria pogut fer la porta principal, i altres decoracions de l'interior.


    Ricard N.C. (segueixo investigant)

    ResponElimina
  4. properament penjarem en portada aquesta dedicació teva sino t'importa, gràcies.

    ResponElimina