dijous, 12 de març del 2009

Avui una mica de cultura i memòria:

Gràcies al nostre company Ricard podem saber alguna cosa més sobre la Casa de la Vídua de Can Sala, i que una vegada més, els nostres veïns de Blanes estan introduïts a la nostra història que compartim com a Gironins.
Gràcies Ricard.
Esteve Rocafort Carreres, veí de Blanes ( padró de 1897 – 1898, amb 46 anys)fill de Esteve Rocafort Vieta (Blanes 1823 – 1889 i de Mariana Carreres (Blanes 1830 - ?), aquest matrimoni va tenir 6 fills, el més gran l’Esteve Rocafort Carreres, Lluís, Paula, Ramon (ebenista i alcalde de la Garriga), Florinda i JoanEl més gran l’Esteve apareix al padró de 1897 – 98 com a “carpintero” és el que va fer els plànols per construir la casa de “Can Serra” el 1909.
A part d’aquesta obra, segons l’arxiu històric del col·legi d’arquitectes de Girona, el trobem signant els plànols d’altres cases de Blanes com :- projecte de la casa de D.Juan Puig al carrer Pont de Sant Pere, el 1910- Casa de Cal Clarà, a la Plaça Catalunya 16. ús original comerç i habitatge. Casa de planta baixa i tres pisos amb destacada decoració modernista.- Casa de can Ruiz , a la Plaça Catalunya 2, habitatge. Casa de planta baixa i dos pisos, la façana oberta a la plaça, destaca el balcó de la primera planta i les finestres de mig punt del segon pis. Plànols signats per Rocafort Carreres i Ruíz com a constructor.- (Casa de Can Ferres), actual casa Rocafort, al carrer Xavier Brunet, 2. Edifici del segle XVIII amb un annex posterior fet per Esteve Rocafort Carreres.- Casa Joan Alemany Font, carrer Xavier Brunet 17, habitatge. Casa amb plànols de 1882 signats per rocafort. El constructor va ser Ruiz i la decoració va anar a càrrec d’Escarpenter. El segon pis és un afegit posterior.El promotor de la casa, Joan Alemany Font va marxar cap a l’havana a mitjans del segle XIX on posà una fàbrica de licors. El negoci li va funcionar bé i va fer una petita fortuna gràcies també a la compra d’accions del ferrocarril. De tornada, es va casar amb Vicenta Sagrera, que també tenia propietats a Cuba, i va construir-se aquesta casa.El 1897 apareix com a arrendatari en una escriptura privada que fa el senyor Furquet amb tres vocals més de la Junta directiva de la Societat al Pare Manyanet.El 1897 fa l’altar de la capella del col·legi dels padres de Blanes1897 es membre de la Comissió especial de camins i riberes. Des de la plataforma especulàvem que el germà ebenista hauria pogut fer la porta principal, i altres decoracions de l'interior.
-Ricard N.C-. (segueixo investigant)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada