dimecres, 25 de març del 2009

Que ens escoltin, a Malgrat SOM GIRONINS!


Novament Neus Serra ens ha donat una documentació dels Matinal d'història, en el qual podem insistir en la nostra lluita:


"...un primer tòpic és el que afirma que Malgrat de Mar a format part del Maresme. Per extensió, hom creu que si històricament sempre ha estat en aquesta comarca igualment sempre ha format part de l'àmbit de Barcelona. Aquest és el primer tòpic que cal esbandir..."

"El que molts obliden és que, abans de la divisió en províncies (1822 i 1833), Malgrat sempre havia format part de l'àmbit gironí. Havia pertangut al comtat de Girona, després vegueria, després corregiment, i encara, fins avui dia, al Bisbat de Girona. Antigament aquesta diòcesi estava organitzada en quatre demarcacions i la meridional era coneguda com l'Ardiaconat de La Selva; on lògicament s'hi trobava la Parròquia de Malgrat de Mar."


Matinals d'Història. Arxiu Històric de Malgrat de Mar.

11 comentaris:

  1. No debeu tenir gaires llums que us hagin de donar tota la informació. Ara, d'agraïts en sou un piló.

    ResponElimina
  2. No sigueu tant generosos: pregunta correcta, ets de CiU?

    ResponElimina
  3. Volem deixar clar que Malgrat Som girona no està vinculat a cap partit polític, som persones malgratenques que estem a favor de la gironització de Malgrat.
    Si ens donen documents i aportacions les pengem tant si són de Ciu com si són d'ERC com si són del PSC tant si són de IU o del PP... tota opinió és lliure, i si en aquest cas ha estat Neus Serra la que ens ha aportat documentació no doncs la posem i ho agraïm de la mateixa manera que si hagués estat alguna altra persona vinculada a la política, ja que són ells els que tenen més capacitat de decisió el dia que Malgrat pugui optar a gironitzar-se.
    Respecte a que som molt agraïts, sense vergonya ho som, i tornem a dir que sigui qui sigui el que ens aporti documents seran ben acollits, ja que donar les gràcies i ser agraïts no costa un "duro".
    L'anònim que diu que no tenim llums, espero que comprengui aquestes paraules en les quals li diem que tot document és per compartir, i que tampoc nosaltres les menysprearem sigui del partit que sigui, que es veu que és molt important per ell, també podríem dir-li ets d'ERC?
    I també dir-li que no entrarem de cap manera en el joc de la falta de respecte como ho ha fet ell, ja que aqui el més important són les persones i el respecte d'opinions.
    Gràcies.

    ResponElimina
  4. Aclariment: Respecte al comentari cap a l'anònim que diu que no tenin llums:el fet que l'hagim dit "ets d'ERC"? és només una manera de dir que li podríem dir qualsevol Partit Polític a l'atzar com ha fet ell amb nosaltres, també li podríem haver dit "ets del PP" etc

    ResponElimina
  5. encara no l'heu trobat i ja esteu perdent el nord

    ResponElimina
  6. Endevant ho esteu fent molt bé!!! no feu cas dels ànonims!! heu posat el dit a la llaga, donar les gràcies, ser educat i parlar bé de CiU resulta que no agrada. I sembla que només sabem atacar oi??? a veure si aprenem a respectar totes les opinions.

    Jofre Serret.

    ResponElimina
  7. Jofre, no agrada que no preguntin a ningú més

    ResponElimina
  8. M'agrada aquest post. Sobre el tema del topònim La Selva, només un comentari. El camí que discorre paral·lel al riu i que ara és diu Camí de La Tordera, apareix en alguns plànols i escrits com a Camí de La Selva, fins i tot, el càmping La Tordera, en els seus orígens s'havia anomenat Càmping La Selva.

    ResponElimina
  9. Aquest mapa, d'on ha sortit? Hi ha bestieses molt grosses, com la vegueria de Montblanc que arriba a l'Atmella de Mar o algunes vegueries de pobles que avui amb prou feines tenen ajuntament...amb aquests arguments fariem capital d'Espanya a Tarraco.

    ResponElimina