dimarts, 27 de gener del 2009

La Costa Brava crearà un passeig marítim fins al Delta de la Tordera



El consorci de la Costa Brava està preparant la construcció d'un passeig que arribi fins al Delta de la Tordera, desde Malgrat, volem demanar que Malgrat de Mar també s'inclogui en aquest projecte, i el passeig marítim arribi fins a Malgrat de Mar.


Seria molt interessant i positiu el poder passejar per la vora del mar en un nou passeig que vagi cap a Blanes, sense la interrupció del tren... i poder arribar per un passeig fins al delta tot seguint la platja del camí de la Pomareda que va cap a la Punta del Riu Tordera, una vegada allà podríem passar a l'altra banda, amb un bonic pont de fusta, que es podria fer per connectar amb l'altra vora del riu, a la Platja de Sabanell de Blanes, poder creuar el riu a peu, sobre un pont que ens faria valorar més el que tenim cada vegada que passem per sobre.


Malgrat de Mar, demanin si-us-plau que el passeig de la Costa Brava tingui el suport de Malgrat de Mar i sigui una realitat la nostra unió amb un passeig i poder passar a l'altra banda del riu caminant i gaudint de la natura.

1 comentari:

  1. Hola,

    Fa temps que volia comentar el següent... un pont se fusta sobre la desembocadura del riu Tordera i aquest passeig marítim significaria la fí de la única zona humida litoral "natural" de tota la comarca (Selva Marítima i Alt Maresme), i una gravíssima afectació per TOTES les aus migratòries que no tenen altre lloc on aturar-se des del Delta del Llobregat fins als Aiguamolls de l'Empordà en els passos migratoris. No diguem res de les espècies que ja ho tenen difícil per reproduir-se allà i que no ho poden fer a cap altre lloc de la Comarca perquè, com ja he comentat, no hi ha cap altre zona humida i no podem pretèndre que espècies aquàtiques niin al terrat de casa, vaja. Més pressió, més ciment, més canalització, més freqüentació... si tantes ganes hi ha de tenir un pont de fusta... perquè no fer-lo sobre l'autopista??? Ja que almenys així no ens carreguem allò que tant ens agrada de la nostra terra.

    Altre cosa... ara mateix un dels principals problemes d'aquest espai natural és la seva línia imaginària que la creua (Barna-Girona, Maresme-Selva, Malgrat-Blanes) i que dificulta infinitament la seva correcta gestió (moltes administracions a posar d'acord, imagineu). Jo sempre he compartit la necessitat d'unificar administrativament el territori, per coherència i per sentit comú. Però per carregar-nos la nostra terra??? Per oblidar-nos de la nostra identitat???... Doncs començo a dubtar, ja que almenys ara no es posen d'acord per carregar-se la frontera (si més no del tot).

    Salutacions cordials,

    Xavi, la Natura a la Baixa Tordera.

    ResponElimina