dissabte, 10 de gener del 2009

Malgrat de Mar és província de Girona.

Benvinguts al Nostre Blog!

Benvinguts a Malgrat de Mar (GIRONA)

Des de fa molt temps, els malgratencs ens hem sentit identificats amb la província de Girona, de fet, actuem i ens sentim com si d'aquesta en fòssim part.
Antigament, Malgrat, abans de ser "de Mar" havia estat considerada com a província de l' antiga denominada "Gerona". Mentre anem investigant i reivindicant els nostres drets de tornar a la nostra demarcació, anirem veïent en aquest Blog el perquè hem de formar part de la província de Girona.

Actualment, i desde sempre, Malgrat de Mar (GIRONA), a partir d'ara, Malgrat, hem format part del Bisbat de Girona, aqui el primer pas en qüestions religioses.
Des de fa unes setmanes, la Regió Sanitària que ens pertany a Malgrat, és la Regió Sanitària de Girona, fet que constata que els nostres polítics/ques tenen la consciència i coneixença suficient, per veure i admitir que és el més lògic, i esperem, que d'aqui molt poc ens passin a aquesta demarcació, és a dir, Girona.

La majoria dels malgratencs/es ens sentim més identificats amb Girona que no pas amb Barcelona, de fet a la introducció de la presentació de la nostra Vila als forasters, ja ho deixem ben clar, fins i tot a la pàgina Web de l'Ajuntament : "la nostra història ha estat sempre més lligada a Girona".

Benvinguts doncs a aquesta pàgina reivindicatva en la que acceptarem tot tipus de propostes i idees per tal d'aconseguir que Malgrat de Mar sigui reconeguda oficialment con a Província de Girona.

9 comentaris:

  1. hola i benvinguts a la xarxa de blocs de Malgrat de Mar.

    ànims i sort

    ResponElimina
  2. Seguint el vostre suggeriment us visito i em comprometo a seguir el blog. A veure que tal. La primera proposta que m'agradaria fer-vos és un raonament més profund del tema. És interessant, però m'agradaria tenir més arguments. Utilitzar el bisbat com argument en els temps que còrren de laicicisme...no sé jo...

    ResponElimina
  3. Gràcies per la seva proposta Sra.Neus Serra, ho tindrem en compte donat que ens interessa molt la seva opinió com a política i possible futura Sra. Alcaldessa la qual podria fer realitat el que aqui reivindiquem.
    Intentarem refleixinar més sobre la divisió territorial de 1933.

    ResponElimina
  4. Pot ser que avui en dia no sigui un argumet de pes, peró, penseu, si Malgrat és del bisbat de Girona...des de quan? mil anys potser?, aixó ja te més pes, no?

    Un altra raó evident és la distància, bastant més a prop Girona que Barcelona.

    ResponElimina
  5. Hola i felicitats per la iniciativa!
    Em sembla que som molts els malgratencs que sentim aquesta pertinença.
    I si m´ho permeteu, voldria posar sobre la taula, el tema de la comunicació per ferrocarril amb Girona: perquè no es potencía aquest mitjà de transport? Quants estudiants maresmencs es desplacen amb cotxe o resideixen a girona tota la setmana, per culpa de no haver-hi servei pràctic de tren? Hem pensat quant ens costa aquesta mancança?
    Amb un bon servei, el lligam del Maresme Nord amb Girona encara seria més evident!

    ResponElimina
  6. N´hi hauria prou amb que la linia de rodalies no acabés a Massanet, sino que seguís fins Girona. Tant dificil és aixó?

    Per començar seria suficient un tren per hora, tal com van ara fins Maçanet.

    Potser es podrien espavilar els ajuntaments de l'Alt Maresme i demanar-ho junts?

    ResponElimina
  7. A la pàgina web de l'institut cartogràfic, es poden buscar mapes de catalunya, he trobat aquest, del 1677, on la província de girona arriba fins a Arenys.

    http://cartotecadigital.icc.cat/cdm4/item_viewer.php?CISOROOT=%2Fcatalunya&CISOPTR=1191&DMSCALE=25&DMWIDTH=600&DMHEIGHT=600&DMMODE=viewer&DMFULL=0&DMX=866&DMY=300&DMTEXT=&DMTHUMB=1&REC=15&DMROTATE=0&x=427&y=395

    Espero que us faci servei!

    Ricard N.C.

    ResponElimina
  8. Moltes gràcies pel recolzament i les idees aportades. Entre tots farem d'aquesta web una justa reivindicació.

    Gràcies Ricard N.C per la teva recerca! molt interessant!

    ResponElimina
  9. heu de buscar uns arguments més sòlids

    ResponElimina